Novo sanitetsko vozilo za bolnicu „Dr Budislav Babić“

Direktor bolnice "Dr Budislav Babić" Biljana Šinžar

Specijalnoj bolnici za plućne bolesti „Dr Budislav Babić“ odobrene su sredstva u visini 5.280.000,00 dinara za nabavku sanitetskog vozila, na osnovu Javnog konkursa za finansiranje odnosno sufinansiranje i opremanje zdravstvenih ustanova u 2022. godini Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo.

Novo sanitetsko vozilo biće od velikog značaja za bolnicu u Beloj Crkvi iz razloga što se pacijenti  upućuju na dodatnu dijagnostiku i lečenje u druge zdravstvene ustanove, ističe vd direktor Specijalne  bolnice za plućne bolesti „Dr Budislav Babić“, Biljana Šinžar.

„Ovakav vid podrške Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo nam znači, posebno kada imamo u vidu činjenicu da naše pacijente upućujemo u druge zdravstvene ustanove čija udaljenost nije mala, naročito Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, gde prevoz pacijenata u jednom pravcu  traje oko 3 sata, te nam je iz tog razloga neophodno bezbedno i udobno sanitetsko vozilo za prevoz pacijenta“– rekla je Šinžar.

Specijalna bolnica za plućne bolesti „Dr Budislav Babić“ u Beloj Crkvi izašla je iz kovid režima.

„Sve zdravstvene ustanove koje gravitiraju ka našoj bolnici,a imaju pacijente plućne patologije, uključujući  i kontrolne preglede postkovid pacijenata, mogu upućivati svoje pacijente u našu  pulmološku ambulantu, kao i na eventualno stacionarno lečenje“– dodala je vd direktor Biljana Šinžar.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*