Održan „Festival rakije“ u Jasenovu

Festival rakije naslovna

Jasenovački „Festival rakije“ držan je po drugi put na plaži Gat u Jasenovu. Ovaj prelepi ambijent, reka Karaš sa svojim jedinstvenim slapovima, park skulptura, mini zoo vrt i šuma koja okružuje ovaj prostor, privukli su veliki broj učesnika, ali i posetilaca.

„Imali smo 257 uzoraka rakije za ocenjivanje. Tročlana komisija iz Etnološke stanice Vršac, na čelu sa predsednikom Sašom Popovićem, profesionalno je uradila svoj zadatak i ocenila sve uzorke. Na našim prostorima najzastupljenija je šljivovica, jabukovača, dunjevača, imali smo sve vrste rakija i zadovoljni smo odazivom naših proizvođača rakije“ – rekao je Zoran Janošev, član organizacionog odbora.

Organizatori festivala rakije spremili su diplome, medalje, kao i prigodne nagrade za sve učesnike festival, a pehare je najboljima po oceni stručnog žirija uručila predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić.

Prvo mesto u generalnom plasmanu zauzeo je Aleksandar Tucić sa rakijom od kruške, drugo mesto Johan Miler i njegova rakija od kajsije, treće mesto pripalo je Zoranu Novakoviću i njegovoj šljivovici.

Udruženja žena „Jasenovčanke“ predstavilo je svoje ručne radove, kao i razne banatske specijalitete. Naravno, kao i uvek, domaćice iz Jasenova spremile su i najbolju banatsku štrudlu sa makom.

Svi učesnici manifestacije i gosti uživali su u lepom druženju, zvucima tamburice, a ovaj jasenovački „Festival rakije“ biće upamćen po biku na ražnju koji se okretao, velikom broju gostiju koji su uživali u raznim rakijama i gastronomskim specijalitetima.

Festival rakije

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*