Održan „Vidovdanski maraton u daljinskom plivanju perajima“ na Vračevgajskom jezeru (FOTO)

Vidovdanski maraton Bela Crkva

U organizaciji Kluba za podvodne aktivnosti „Bela Crkva“, Saveza organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije – SOPAS i Saveza podvodnih aktivnosti Vojvodine – SPAV, u nedelju, 17. juna, na Vračevgajskom jezeru održalo se Prvenstvo Srbije i Otvoreno prvenstvo Vojvodine „Vidovdanski maraton u daljinskom plivanju perajima“.

Učestvovalo je 6 ekipa: RK „Posejdon“ Beograd, KPA „Spartak“ Subotica, KPA „Pančevo“ iz Pančeva, DPA „Sombor“, RK „Bezbednost“ Beograd i KPA „Bela Crkva“ iz Bele Crkve.

Članovi KPA Bela Crkva potrudili su se da u ovoj zahtevnoj ronilačkoj disciplini – daljinskom plivanju perajima, ostvare značajne rezultate, pogotovo u mlađim kategorijama.

Vidovdanski maraton ucesnici

Najveće iznenadjenje na maratonu napravila je Nina Obradović, koja je u kategoriji pionirki doplivala do III mesta i bronzane medalje u oba ranga takmičenja na trci od 500m.

Posle Beogradskog maratona i drugog mesta, Marko Obradović je dokazao da je u kategoriji pionira trenutno bez premca, doplivavši do zlatnih medalja i ubedljivog I mesta u oba ranga takmičenja, na stazi dugačkoj 500m.

Na stazi dužine 500m u kategoriji kadeta Aleksandar Jankulov je osvojio I mesto i upotpunio sliku mladjih kategorija sa osvojenim medaljama.

Najteža disciplina na Vidovdanskom maratonu u plivanju perajima gde je dužina staze iznosila 4km imala je i svog junaka – Milana Peraševića. Naime, u toku trke došlo je do pogoršanja povrede kolena koju je zaradio na predhodnom maratonu u Beogradu i poslednjih 1000m je isplivao samo koristeći ruke, što mu je značajno uticalo na plasman i ostvareno vreme ali i tako uspeo je da zadrži treću poziciju i osvoji bronzane medalje u svojoj seniorskoj disciplini na 4km.

KPA Bela Crkva Vidovdanski maraton

Dragan Perašević, kao jedan od najstarijih na takmičenju, u svojoj kategoriji „Old tajmeri“ na stazi dužine 2km ostvario je najbolje vreme i osvojio I mesto i tako upotpunio pozitivnu sliku naših takmičara.

Ekipni plasman:

PRVENSTVO SRBIJE
– 1. mesto – RK „Posejdon“ Beograd
– 2. mesto –  KPA „Bela Crkva“ Bela Crkva
– 3. mesto – DPA „Sombor“ Sombor

PRVENSTVO VOJVODINE
– 1. mesto –  KPA „Bela Crkva“ Bela Crkva
– 2. mesto – DPA „Sombor“ Sombor
– 3. mesto – KPA „Pančevo“ Pančevo

Za bezbednost svih učesnika na Vidovdanskom maratonu u plivanju perajima pobrinuo se spasilački tim KPA „Bela Crkva“ i pripadnici „Službe spasavanja na vodi“ Bele Crkve, koji su svojim prisustvom dodatno ulili sigurnost, pogotovo najmlađim takmičarima van Bele Crkve, koji nisu još imali kontakt sa otvorenom vodoma, naviknuti na idealne bazenske uslove treniranja.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*