Održana XVII redovna sednica Skupštine opštine Bela Crkva (VIDEO)

Opština Bela Crkva

XVII redovna sednica Skupštine opštine Bela Crkva održana je u četvrtak, 14. juna, a odbornici su razmatrali 6 predloga odluka koje su se našli na dnevnom redu. Odbornici su većinom glasova usvojili odluku o završnom računu budžeta opštine Bela Crkva za 2017. godinu sa izveštajem nezavisnog revizora, kao i Odluku o rebalansu budžeta opštine Bela Crkva za 2018. godinu.

Predsednik SO Bela Crkva Marjan Aleksić istakao je da u odnosu na budžet 2018. godine, rebalans je veći i zbog pristiglih sredstava od viših nivoa vlasti. Rebalans je veći i za pristigla sredstva pomoći budžetu od 21 milion dinara kao i za planirana sredstva od kredita za 30 miliona dinara, tako da je projektovan rebalans budžeta za 2018. godinu na iznos od 550 miliona dinara.

U okviru 3. tačke dnevnog reda razmatrani su izveštaji o radu javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač opštine Bela Crkva za 2017. godinu.

Direktori i predstvanici javnih preduzeća i ustanova prezentovali su odbornicima izveštaje o radu za proteklu godinu, pa su većinom glasova i usvojeni izveštaji o radu svih javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač opština Bela Crkva.

Na XVII sednici SO Bela Crkva bilo je reči i o velikoj količini padavina koje su zadesile opštinu Bela Crkva 13. juna pa smo o ovoj aktelenoj temi razgovarali sa predsednikom opštine Darkom Bogosavljevićem.

„Dve porodice iz Jasenova imale su štete u domaćinstvima, evakuisane su i smeštene su u Domu za decu i omladinu „Vera Radivojević“ u kom su zbrinute. Imali smo velike štete na putu Grebenac – Šušara koji mora da se sanira u najkraćem roku zbog žetve. Na sednici štaba za vanredne situacije donete su odluke o upotrebi sredstava iz budžetske rezerve za sanaciju kuća, puta, i pomoć Domu „Vera Radivojević“ u zbrinjavanju stanovnika iz Jasenova dok se ne štete na kućama ne otklone. U Beloj Crkvi je takođe bilo problema u pojedinim ulicama. U toku su radovi u krugu kasarne na upajanju obodnog kanala u HMO kanal koji vodi ka reci Neri. Pratimo vremensku prognozu, verujem da ćemo u narednih nekoliko dana uspeti da sve saniramo.“ – rekao je predsednik opštine Bela Crkva i komandant Štaba za vanredne situacije Darko Bogosavljević.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*