Održana dodatna obuka za volontere Crvenog krsta u Kovinu

crveni-krst-640x300

Dodatna obuka za volontere Crvenog krsta u Kovinu iz oblasti dobrovoljnog davalaštva krvi je održana u periodu od 10. do 12.novembra na Vršačkom Bregu.

Volonteri Crvenog krsta Vojvodine obučavali su mlade volontere ka podizanju nivoa znanja u oblasti organizacije i promocije akcija, kao i obuke volontera za potrebe „sim-tim“ radionica i radionica „odgovori na izgovore“.

Pored glavne teme, polaznici su prošli radionice timskog rada i snalaženja u grupi, kao i razvoju liderskih i organizacionih veština. Na poseban zahtev korisnika odmarališta realizovana je i pokazna vežba iz prve pomoći u kojoj su učestvovali i sami osnovci.

Na jednoj radionici realizovan je i prikaz značaja umrežavanja dva javna ovlašćenja Crvenog krsta – dobrovoljnog davalaštva krvi i prve pomoći (posebno oblasti uznapredovalog pružanja pomoći).
Sekretarka Crvenog krsta Kovin, Velinka Fara, navodi da su mladi volonteri osmislili novi način edukacije budućih motivatora, kao i nov način o širenju znanja o dobrovoljnom davanju krvi.

Crveni krst Kovin ima tri takva tima i do sada je to radio sa Crvenim krstom Srbije u izradi materijala, priručnika, radnih svesaka za obuke drugih ekipa koji je Crveni krst Kovin nazvao simulacioni tim (SIM-TIM).

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*