Završeno renoviranje dela Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Kovin“

Poseta-Princeze-Katarine-640x300

Delegacija na čelu sa Princezom Katarinom Karađorđević je 14. novembra posetila Specijalnu bolnicu za psihijatrijske bolesti „Kovin“ u Kovinu i obišla završene renovirane delove bolnice.

Ovom prilikom renovirana su 4 toaleta sa kupatilima u zgradi gde su smeštena dva odeljenja, zatim, odeljenje za akutni tretman psihotičnih poremećaja i odeljenje za hronični tretman psihotičnih poremećaja.

Takođe su i zamenjeni svi prozori i ulazna vrata na donjem spratu zgrade i renoviranim toaletima. Vrednost donacije u vidu navedenih radova je iznosila 9.818.000 dinara. Donacija je obezbeđena preko organizacije „Lajflajn Čikago“, čiji je Princeza Katarina pokrovitelj, a dobijena je od Fondacije porodice Vučenić iz Sjedinjenih Američkih Država.

Poseta-Princeze-Katarine-2-768x576

Ovo je treći put da porodica Vučenić pomaže našoj bolnici kroz svoj fond. Prema rečima Princeze, ulaganje u ovu vrstu ustanova odražava poštovanje prema pacijentima, doprinosi osnovnim ljudskim potrebama naših bližnjih i pomažu ljudima koji su inače nevidljivi za mnoge a najvulnerabilniji su deo društva.

Princeza Katarina je obišla odeljenja, razgovarala sa pacijentima i osobljem Bolnice u vezi sa potrebama za daljim donacijama.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*