Održana uspešna akcija dobrovoljnog davanja krvi

dobrovoljni davaoci bela crkva

Crveni krst Bela Crkva u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine sproveo je četvrtu redovnu akciju dobrovoljnog davanja krvi u našoj opštini. Zbog okolnosti koje diktira situacija sa korona virusom i ova akcija davanja krvi je održana u holu Tehničke škole „Sava Munćan“, od 11 do 15 časova.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Bela Crkva Vladimir Radonjić kaže da su u toku akcije preduzete sve propisane preventivne mere.

„Svi dobrovoljni davaoci krvi su na ulazu u hol škole dobili medicinsku masku, koju su odmah stavili na lice. Zatim su im dezinfikovane ruke i dat (uobičajen) formular sa rednim brojem, koji su davaoci ispunili. I na pregledu kod doktora, a potom i na davanju krvi, vodilo se računa o tome da distanca iznosi 2 metra. Hol škole je dovoljno veliki, tako da je ova mera mogla da bude ispunjena bez problema“ – istakao je Radonjić.

Ekipa Transfuziološke službe Vojvodine je ovoga puta došla sa dva lekara i šest stolica za punktiranje, tako da velikih čekanja nije bilo. Za vreme ove akcije pregledano je 83-je dobrovoljnih davalaca, troje je odbijeno, a 80 davalaca je uspešno dalo krv.

Doktorka Jelena Klašnja, koja je predvodila ekipu iz Novog Sada, bila je izuzetno zadovoljna, kako odzivom, tako i disciplinom naših dobrovoljnih davalaca krvi, na samoj akciji. Rekla je, da je ovo izuzetno važna akcija davanja krvi, jer su zalihe krvi svuda kritično male.

Stanovnici opštine Bela Crkva još jednom su pokazali svoju humanost na delu jer su se u ovim okolnostima masovno odazvali na akciju davanja krvi.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*