Održana uspešna akcija dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst Bela Crkva u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine sproveo je prvu redovnu akciju dobrovoljnog davanja krvi u opštini Bela Crkva.  Zbog okolnosti koje diktira situacija sa korona virusom i ova akcija davanja krvi je održana u holu Tehničke škole „Sava Munćan“, od 10 do 14 časova.

“I ovoga puta smo preduzeli stroge mere predostrožnosti, kako bismo potpuno isključili eventualni rizik od širenja korona virusa . Svi dobrovoljni davaoci krvi su na ulazu u hol škole dobili medicinsku masku, koju su odmah stavili na lice. Zatim su im dezinfikovane ruke i dat formular sa rednim brojem, koji su davaoci ispunili. Distanca između davalaca je uvek bila bar 2 metra. Ekipa Transfuziološke službe Vojvodine je ovoga puta došla sa jednim lekarom i pet stolica za punktiranje, tako da je bilo izvesnog čekanja. Ovo se desilo zbog toga, što je nekoliko medicinskih radnika u Transfuziološkoj službi Vojvodine pozitivno na korona virus. I pored toga, akcija je bila veoma uspešna. Za vreme ove akcije pregledano je 78 dobrovoljnih davalaca, četvoro je odbijeno, a 74 davalaca je uspešno dalo krv.”– kaže Vladimir Radonjić, sekretar Crvenog krsta Bela Crkva.

Doktorka Neda Kocić, koja je predvodila ekipu iz Novog Sada je bila zadovoljna, kako je ova akcija protekla. S obzirom na sve okolnosti, odziv je bio dobar.

“Ja se i ovoga puta posebno zahvaljujem direktoru Tehničke škole “Sava Munćan” Željku Stamenkoviću, kao i celom osoblju škole, koji su se pokazali kao sjajni domaćini. Bez njih bismo teško uspeli da ovako efikasno i pre svega sigurno organizujemo ovako masovnu akciju davanja krvi.”– dodao je Radonjić.

Stanovnici opštine Bela Crkva još jednom su pokazali svoju humanost na delu jer su se u ovim okolnostima masovno odazvali na akciju davanja krvi.

1 Komentar

  1. Svaka cast za akciju-koja zivot znaci- dobrovoljnih davaoca krvi,koja je i te kako potrebna bas sada u vreme korona virusa klad ljudi strahuju od infekcije i zbog toga odlazu,sad samo neka uzimaju dosta vitamina i najbolje od pcele pro100 i to svaki dan vise puta i nece biti problema.

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*