Održana uspešna akcija dobrovoljnog davanja krvi

davaoci 2019 1

Crveni krst Bela Crkva u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine sproveo je treću redovnu akciju dobrovoljnog davanja krvi u našoj opštini. Akcija davanja krvi je održana u Domu zdravlja „Bela Crkva“, a naši davaoci su se i ovoga puta u velikom broju odazvali pozivu Crvenog krsta iz Bele Crkva da daju krv.

Za četiri sata, koliko je trajala ova akcija, pregledano je čak 119 dobrovoljnih davalaca krvi. Odbijeno je iz zdravstvenih razloga 9 davalaca, a njih 110 je dalo krv. Na ovoj akciji je među davaocima krvi bilo i 26 žena.

davaoci 2019 2

„Poznato je da je ova letnja akcija davanja krvi, može se reći, najvažnija u celoj godini, jer je krv u letnjim mesecima najpotrebnija. Dobrovoljni davaoci krvi u letnjim mesecima manje dolaze na akcije da daju krv zbog godišnjih odmora i sezonskih radova, a krv se mnogo više troši zbog učestalijih saobraćajnih udesa. Zbog toga ovako veliki odziv naših davalaca još više raduje“ – rekao je sekretar Cvenog krsta Bela Crkva, Vladimir Radonjić.

davaoci 2019 3

„Zahvaljujem se od sveg srca svim našim dobrovoljnim davaocima krvi, koji su se u tako velikom broju odazivali na ovu našu akciju davanja krvi“ – dodao je Radonjić.

Inače, poruka svih ljudi koji su dali krv je: „Odvojite malo vremena da date krv, humanost se podrazumeva, a u čovekovoj prirodi je da pomaže drugom“

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*