Opština Bela Crkva pokrenula akciju prikupljanja pomoći za opštinu Glina u Hrvatskoj

Akcija Pomoci Glina

U organizaciji lokalne samouprave opštine Bela Crkva, Crvenog krsta Bela Crkva i KUD „Belocrkvanske mažoretkinje“, pokrenuta je akcija prikupljanja pomoći za krajeve koji su postradali u katastrofalnom zemljotresu u Hrvatskoj.

Donet je zaključak da je najpraktičnije da se pomoć prikuplja u konzerviranoj hrani, sredstvima za ličnu higijenu, kućnoj hemiji, toaletnom papiru i vlažnim maramicama.

Pomoć bi bila isporučena stanovništvu u opštini Glina, Republika Hrvatska, a akcija prikupljanja pomoći sprovodiće se od 6. do 15. januara ove godine u Centru za kulturu Bela Crkva, Proleterska 4, svakog radnog dana od 8 do 14 časova.

Dejan Đurić predsednik KUD „Belocrkvanske mažoretkinje“ kaže da ovo udruženje od svog osnivanja gaji više nego prijateljske odnose sa mažoro timovima iz Hrvatske, posebno sa Zagrebačkim mažoretkinjama.

„Mažoro timovi širom Evrope su jedna velika porodica, tu smo uvek da jedni drugima pružimo pomoć i podršku. Nakon katastrofalnog zemljotresa koji je zadesio Hrvatsku, odlučili smo da pokrenemo ovu akciju kako bi pomogli našim prijateljima iz Hrvatske. Pozivam sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da pomognu da nas kontaktiraju radi dodatnih informacija“ – istako je Đurić, koji je ujedno i potpredsednik Evropske mažoro Asocijacije.

Za sva dodatna obaveštenja možete se obratiti na telefone 060/3853-408 ili 013/851-173.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*