Osma izložba praznične trpeze „Praznične đakonije“ u Vršcu

praznicne-djakonije-vrsac-31

lzložba praznične trpeze, domaće radinosti, suvenira i raznih đakonija u vreme slava, Božića i Nove godine, a cilj je promocija starih običaja sa ovih prostora.

Turistička organizacija Vršac je organizator 8. izložbe praznične trpeze, domaće radinosti, suvenira i raznih đakonija u vreme slava, Božića i Nove godine, pod nazivom “Praznične đakonije”. Manifestacija će se održati 9. decembra 2017. u hotelu Srbija, otvaranje manifestacije je u 11 časova. Tema izložbe je promocija kulture i tradicije Vojvodine i ostalih krajeva Srbije. Manifestacija svake godine ugosti preko 60 izlagača iz Vršca i okoline, ali i iz cele Srbije.

Praznicne djakonije Vrsac

Praznične đakonije predstavljaju svojevrsnu izložbu praznične trpeze, domaće radinosti, suvenira i raznih đakonija. Manifestacija ovog tipa osmišljena je kao izložba hrane i to baš u vreme slava Božića i dočeka Nove godine sa ciljem upoznavanja posetilaca sa starim jelima našeg područja. Velika sala hotela “Srbija” u kojoj se manifestacija odvija je veoma posećena (oko 2.500 posetilaca), a posetioci pored suvenira i raznoraznih ukrasa za Božićne i Novogodišnje praznike, mogu da uživaju i u degustaciji raznih prazničnih đakonija koje se posebno spremaju za slavske trpeze. Uz svu tu ukusnu hranu najbolje idu kvalitetna vršačka vina lokalnih vinara koja su takođe zastupljena na ovoj izložbi.

U okviru manifestacije organizovano je i takmičenje slavskih kolača – Najlepši slavski kolač. Povodom praznične izložbe otvoren je konkurs, za decu, pod nazivom “Novogodišnje čestitke”. Učenici osnovnih škola u Vršcu, uzrasta od prvog do četvrtog razreda, na časovima likovne kulture kreiraće Novogodišnje čestitke i tako učestvovati u takmičenju za najlepšu čestitku. Biće nagrađeno 20 čestitki a pobednička će biti zvanična Novogodišnja čestitka Turističke organizacije Vršac. Putem nje će Turistička organizacija svim svojim poslovnim partnerima i kolegama čestitati predstojeće Božićne i Novogodišnje praznike.

U okviru manifestacije biće promovisano i novo štampano izdanje – „Banatski kolačići“ ,nova brušura u nizu publikacija koja se bavi promocijom gastronomske ponude Banata. Izdanja koja su do sada bila primećena i nagrađivana su Bantski kuvar, Zimnica, Banatski sirevi i Banatski napici. Na manifestaciji neće izostatit ni bogat muzički program. Predstaviće se učenici vršačke muzičke škole Josif Marinković i ansambali kulturno umetničkih društava iz Vršca. Manifestacija je izložbenog i prodajnog karaktera.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*