Promocija nauke i tehnike u Vršcu

Promocija nauke i tehnike u Vrscu

Program „Magični svet nauke i tehnike“ organizuje se povodom Svetskog dana nauke za mir i razvoj. Ovaj datum je u svetu prvi put obeležen 10. novembra 2002. godine, a u Srbiji se obeležava od 2011. godine.

U velikoj galeriji Kulturnog centra Vršac učenici i profesori vršačkih srednjih škola uveli su danas Vrščane u magični svet nauke i tehnike, a sve u okviru programa osmišljenog sa idejom da se kroz izlaganje radova i prikazivanje ogleda da svojevrstan doprinos promociji nauke i tehnike.

Promocija nauke i tehnike u Vrscu

Pažnju posetlaca privlači pokušaj voznje na takozvanom „pijanom biciklu“ jer naočari koje učenik nosi simuliraju vožnju u pijanom stanju, a projekete iz saobraćaja zajednički realizuje Tehnička škola iz Bele Crkve i Poljoprivredna škola Vršac.

„Ovo je kruna našeg rada kada je došlo do spajanja projekta i danas očekujemo simulacije i za bicikliste i za mlade vozače za što imamo simulatore“ – kaže Igor Ivašković, profesor TS Bela Crkva i Poljoprivredne škole u Vršcu, a učenica Milica Vlajić iz Bele Crkve dodaje da sve rade u sklopu nastave za bezbednost saobraćaja da bi učesnici znali kako da utiču na umor, alkohol, odnosno da ne treba nikada da voze umorni, drogirani ili pijani.

Ovakve manifestacije način su da se deci približi nauka pa je bilo dosta posetilaca, među njima i osnovaca.

Tema ovogodišnjeg Svetskog dana nauke za mir i razvoj je „Nauka za globalno razumevanje“.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*