Ovog leta plivalište Vaterpolo kluba „Jezero“ u novom ruhu (VIDEO)

Nakon nekoliko godina stagnacije, Vaterpolo klub „Jezero“ iz Bele Crkve novembra meseca prošle godine dobio je novu upravu kluba. Članovi uprave na čelu sa predsednikom kluba Bojanom Stojanovićem započeli su rad sa mladim selekcijima, a ujedno počeli su i radovi na sanaciji plivališta na Glavnom belocrkvanskom jezeru.

„Izuzetna mi je čast da, kao bivši igrač, budem predsednik VK „Jezero“, da ostvarimo naše planove, u cilju unapređenja uslova za bavljenje vaterpolom za naš klub, Belu Crkvu i našu decu. U narednom periodu nastavićemo da radimo, kako bi mlada selekcija imala što bolje rezulatate“ – rekao je Stojanović.

Građevinski radovi na plivalištu i tribinama VK „Jezera“ su u punom jeku, kako bi vaterpolisti spremno dočekali letnju sezonu, ističe direktor kluba Neven Selaković.

„Radi se rekonstrukcija plivališta, odnosno adaptacija postojeće infrastrukture koja je davnih godina urađena, a nije održavana na adekvatan način. Pre svega zahvalio bih se lokalnoj samoupravi opštine Bela Crkva na čelu sa predsednicom Violetom Simić, zatim kompanijama „Metaling“, „Lukoil“ i „Wiener Städtische“, koji su nam finansijski pomogli za izvođenje radova i pružili veliku podršku“ – dodaje Selaković.

VK „Jezero“ pokrenuo je akciju pod nazivom „Bavi se sportom“ u koju su se uključili mnogobrojni proslavljeni sportisti, kako bi se što više dece i omladine priključilo klubu. U narednom periodu sprovešće se promocija ovog kluba u školama, jer je bavljenje sportom najbolji način da se deca sklone sa ulice i loših navika.

Prioritet VK „Jezera“ je rad sa decom, a nekadašnji igrač ovog kluba Miljan Đurić, nakon inostrane karijere vratio se u svoj rodni grad, kako bi svoja znanja i ljubav prema ovom sportu preneo na mlađe generacije.

„Ovo je veliki korak za mene, što sam se nakon deset godina aktivnog igranja vaterpola u Srbiji i inostranstvu, vratio u svoj rodni grad i da time vratim i decu belocrkvanskom vaterpolu. Klub je trenutno u usponu, imamo sve više dece, bili smo na nekoliko treninga na bazenima u Zrenjaninu i Beogradu, a posebna motivacija deci je pobeda koju smo zabeležili u utakmici sa Crvenom Zvezdom“ – istakao je Đurić.

Bela Crkva i VK „Jezero“ bili su pioniri u bič vatrepolu i organizaciji popularnog „Keel kupa“. Nakon veoma uspešnog turnira 2019. godine, plan je da se ovaj turnir ponovo organizuje avgusta meseca u Beloj Crkvi, što će predstavljati pravi praznik vatrepola, kako za Belocrkvane, tako i za mnogobrojne turiste.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*