PD „Karpati“ organizuje pešačku akciju na Zagajička brda

Planinarsko društvo „Karpati“ iz Bele Crkve organizuje tradicionalnu majsku pešačku akciju do Zagajičkih brda. Pešačka tura zakazana je za nedelju, 29. maja, i obuhvata odlazak do najvišeg vrha opštine Bela Crkva.

Staza je kružna dužine oko 12km, ovog puta ide se stazom preko Dumače, odnosno kroz njenu dolinu – predela koji je vrlo sličan Zagajičkim brdima, samo što je za razliku od njih obrastao šumom. Odlazak do najvišeg vrha Zagajičkih brda i opštine Bela Crkva (251m). Po prvi put, povratak grebenom Dumače, preko vidikovca sa koga se pruža lep pogled na kanal DTD, dolinu Кaraša, Mali pesak i Grebenac.

Čvrsta povezanost Zagajičkih brda i Planinarskog društva „Karpati“ ogleda se i u činjenici da se obelisk sa najvišeg vrha nalazi kao centralni motiv grba Društva.

Zagajička brda su posebno atraktivna u proleće, kada sve ozeleni i procveta. Zelena brdašca poslednjih godina predstavljaju jednu od najpopularnijih destinacija za mnogobrojne planinare i avanturiste u Južnom Banatu, jer su jedinstveni predeo koji izgleda kao da ste otvorili neku bajkovitu slikovnicu.

Svi zainteresovi se mogu priključiti ovoj akciji, polazak je u nedelju u 8 časova iz centra Bele Crkve.

Detaljnije Informacije i prijave na facebook stranici Planinarskog društva „Karpati“ Bela Crkva: https://www.facebook.com/pdkarpati.belacrkva/

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*