Plan upisa Tehničke škole „Sava Munćan“

Tehnicka skola Bela Crkva

U obrazovnom sistemu opštine Bela Crkva, Tehnička škola „Sava Munćan“ zauzima važno mesto. Ova škola bogate tradicije započela je svoj rad 1. oktobra davne 1884. godine, kao prva Zanatska škola u Beloj Crkvi.

Starih zanata više nema, oni pripadaju prošlosti, a škola je danas moderna obrazovna ustanova, opremljena savremenim tehničkim uređajima i računarima.

U školi se obrazuju učenici u četvorogodišnjem i trogodišnjem trajanju u četiri područja rada – mašinstvo i obrada metala, lične usluge, saobraćaj, trgovina, ugostiteljstvo i turizam.

Za školsku 2021/2022. godinu Tehnička škola „Sava Munćan“ planira upis đaka u četiri obrazovna profila.

U oblasti saobraćaja planirano je odeljenje od 30 učenika obrazovnog profila „Tehničar drumskog saobraćaja“ u četvorogodišnjem trajanju i 30 učenika trećeg stepena obrazovnog profila „Vozač motornih vozila“.

U oblasti mašinstva i obrade metala planiran je upis 15 đaka trećeg stepana za obrazovni profil „Automehaničar“ i 15 đaka trećeg stepena obrazovnog profila „Bravar“.

Tehnička škola planira i odeljenje od 30 učenika trećeg stepena obrazovnog profila „Trgovac“.

Inače, učenici ove škole godinama unazad postižu veoma zapažene rezultate na regionalnim i republičkim takmičenjima u oblastima saobraćaja i obrade metala. Znanja stečena u školi učenici mogu proširiti u vannastavnim aktivnostima i u okviru sekcija kojima su obuhvaćena razna interesovanja učenika: novinarska, dramska, akvaristička i druge.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*