Počelo čišćenje kanala za odvod atmosferskih padavina

Komunalac ciscenje kanala

Održavanje kanala za odvod atmosferskih padavina još jedan je od poslova koje je JKP „Belocrkvanski komunalac“ dobio pripajanjem Direkcije za izgradnju Bele Crkve. Kanali kod bolnice, železničkog paraka i u delu ulice Save Munćana se redovno kose, ali već nekoliko godine nisu izmuljavani. Kanal kod pijace u ulici 1. Oktobra je u najlošijem stanju, pa je to bio razlog da se aktivnost održavanja kanala počne baš od njega.

„Deo kanala na kome nema objekata čisti se mašinski, a ispod objekata ručno. Cev koja je postavljena ispod ulice Vojvođanskih Brigada je viša od nivoa kanala za oko 30 cm, i većim delom je nataloženo blato. Sad će ona biti očišćena, ali treba raditi na rekonstrukciji i postavljanju profila za mostove u nivou kanala i veće propusne moći“ – kaže vd direktor JKP „Belocrkvanski komunalac“ Milica Vitomirov.

Na ostalim kanalima će biti uklonjen nataloženi sloj mulja, kako bi bio obezbeđen normalan protok vode u slučaju pojave značajno veće količine padavina, i na taj način sprečeno plavljenje delova naseljenog mesta Bela Crkva.

Poslovi održavanja kanalske mreže vrše se na osnovu godišnjeg Programa održavanja komunalne infrastrukture koga je usvojilo opštinsko Veće, a finansiraju se iz sredstava opštinskog budžeta po Ugovoru zaključenom između JKP „Belocrkvanski komunalac“ i lokalne samouprave.

Komunalac Bela Crkva ciscenje kanala

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*