Počinje festival „Lepota različitosti“

Festival Lepota razlicitosti

Sedmi po redu internacionalni i multikulturalni festival „Lepota Različitosti“ održaće se od 12. do 14. jula. Festival organizuju udruženja „Češka Beseda Kruščica“ i Nacionalni savet češke nacionalne manjine.

Prema rečima organizatora, predsednika „Češke besede Kruščica“ Jozefa Irovića, koncepcija manifestacije je unapređena, kako bi što veći broj stanovnika opštine Bela Crkva ali i gostiju, odnosno turista koji svoj godišnji odmor provode na našim kupalištima, posetio ovaj festival.

Shodno tome, u petak 12. jula, sa početkom u 18:15h održaće se defile učesnika centrom grada do Gradskog parka, gde će se održati i mini nastup KUD-ova, kao i podela flajera uz poziv da svi zainteresovani posete Kruščicu u subotu i nedelju, kada je centralni deo manifestacije.

U subotu, 13. jula, sa početkom u 18 sati očekuje se nastup horova i pevačkih društava, a u nedelju, 14. jula, je veče foklora – nastup KUD-ova sa početkom u 18 sati u dvorištu OŠ „Sava Munćan“ u Kruščici.

U Etno kući u Kruščici svi gosti imaće priliku da pogledaju izložbu fotografija sa ranijih festivala „Lepota različitosti“.

Pokrovitelji ove manifestacije su Ambasada Republike Češke u Beogradu, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Opština Bela Crkva i Nacionalni savet češke nacionalne manjine.

festival lepota razlicitosti program 2019

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*