Pokrajinski zavod za socijalnu zaštitu održao stručni skup u Domu „Vera Radivojević“ u Beloj Crkvi

Predstavnici Pokrajinskog zavoda za socijalnu zaštitu posetili su danas Dom za decu i omladinu „Vera Radivojević“ u Beloj Crkvi i tom prilikom održan je radni sastanak u cilju unapređenja kvaliteta podnošenja pritužbi od strane dece i mladih, korisnika usluga smeštaja.

„Na današnjem okruglom stolu učestvuju stručni radnici dva doma – Doma „Vera Radivojević“ i Doma „Spomenak“ iz Pančeva. Domovi imaju svoje procedure po kojima postupaju u slučaju podnošenja pritužbi korisnika usluga smeštaja, a na ovom radnom sastanku domovi prezentuju na koji način se pritužbe podnose, koliko je taj sistem dostupan deci i kako ga unaprediti u budućnosti. Stručni radnici dva doma sa približno istom strukturom korisnika usluga smeštaja, imaju prilku da razmene iskustva, zajedno sa Pokrajinskim zavodom za socijalnu zaštitu, koji je most u ovoj saradnji dveju ustanova“ – rekla je Maja Miljković, direktorka Pokrajinskog zavoda za socijalnu zaštitu.

Direktor Doma za decu i omladinu „Vera Radivojević“ Zoran Stanković rekao je da su ovakvi sastanci značajni u cilju unapređenja zaštite korisnika usluga smeštaja, kao i za dodatno usavršavanje stručnih radnika.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*