Tradicionalan jesenji koncert KUD „Đorđe Maletić“ iz Jasenova zakazan za 23. oktobar

Кulturno-umetničko društvo „Đorđe Maletić“ iz Jasenova u subotu 23. oktobra organizuje jesenji koncert folklornih igara i pesama. Кoncert će biti održan sa početkom u 19 časova u biskopskoj sali u Jasenovu, a pored domaćina, nastupaju sekcije KUD „Vuk Karadžić“ iz Plandišta i „Češke besede“ Kruščica.

КUD „Đorđe Maletić“ iz Jasenova osnovano je početkom prošlog veka i nosi tradiciju dobrog igranja i pevanja. Društvo je nazvano po Đorđu Maletiću, književniku, prevodiocu i dramskom teoretičaru, rođenom u Jasenovu 1816. godine.

Trenutno je u društvu aktivno skoro sedamdesetoro članova u tri folklorne sekcije. Rad je obnovljen 2015. godine, a najveći uspeh ostvarila je dečija grupa, koja je 2018. i 2019. godine na Muzičkom festivalu dece Vojvodine u Bačkoj Topoli osvojila zlatno odličije, dok je na Smotri dečijih folklornih ansambala Srbije u Valjevu osvojena bronza. КUD je imao mnogo nastupa kako u Srbiji tako i u nekoliko država u Evropi.

„Ideja vodilja kulturno-umetničkog društva je negovanje srpske kulture, običaja, tradicije, ali i očuvanje jezika, pisma i folklora. Naši koncerti doprinose zajednici u užem i širem smislu i kao takvi su iskreni, zato ste nam važni Vi, jer svojim prisustvom možete dati veliki doprinos onome za šta se zalažemo. Očekujemo Vas“ – poručuju iz KUD „Đorđe Maletić“.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*