Predsednik SNS-a Aleksandar Vučić na čelu stranke do izbora

Aleksandar Vucic izborna skupstina

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić odbio je da prihvati jednoglasan predlog svih članova te stranke i ponovo se kandiduje kao jedini kandidat za predsednika SNS-a, kazala je od danas potpredsednica te stranke Ana Brnabić.

Kako je navela, nakon završene pete izborne skupštine SNS-a, pronašli su kompromisno rešenje koje podrazumeva da Vučić predvodi SNS do izbora u aprilu, nakon čega će biti održana vanredna skupština na kojoj će biti izabrani predsednik i zamenik predsednika SNS-a.

Na današnjoj skupštini, kako je kazala Brnabić, izabrani su i rukovodeći organi stranke, odnosno novi Glavni odbor, novi Izvršni odbor i za predsednika Izvršnog odbora Darko Glišić, kao i novi članovi Predsedništva stranke.

Novi potpredsednici SNS-a, kako je ispričala, su Miloš Vučević, Siniša Mali, Vladimir Orlić, Nevena Ðurić, Marko Ðurić, kojem je zamrznut mandat zbog svog ambasadorskog angažovanja, Aleksandar Šapić i Ana Brnabić.

Na predlog Koordinatora Južnobanatskog okruga Branka Malovića, izabrani su novi članovi Glavnog odbora: Srđan Sekulić iz Beograda, Dejan Santrač iz Vršca i Marjan Aleksić iz Bele Crkve.

Takođe, na predlog Malovića, za člana Predsedništva SNS-a izabran je Marko Mladenović iz Pančeva.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*