Predstavljanje zbirke „Svirepi pisci“ Zorana Bara u Narodnoj biblioteci (VIDEO)

Promocija zbirke Svirepi pisci

Belocrkvanskoj publici u čitaonici Narodne biblioteke predstavljena je zbirka kratkih priča „Svirepi pisci“ autora Zorana Bara.

Zoran Bar, rođen 1987. godine, po formalnom zanimanju je psiholog i psihoterapijski savetnik, a po neformalnom, zaljubljenik u književnost i kinematografiju. Svoje prozne radove objavljivao je u više desetina zbornika, kao i na mnogobrojnim portalima za kulturu i umetnost. Objavio zbirke kratkih priča „Valovi uzaludnosti“ (2017), koja je promovisana na beogradskom Sajmu knjiga, gde je osvojila prvo mesto na IX konkursu za književnu nagradu „Pegaz“ i „Svirepi pisci“ (Čigoja, 2021). Dobitnik je prve nagrade na 2. Festivalu literarnog stvaralaštva „FELIS“ (2019), druge nagrade na 11. Međunarodnom festivalu poezije i kratke priče „Duško Trifunović“ (2017) i treće nagrade na kulturnoj manifestaciji „9. KNS Međunarodni književni susreti – 2020.“ u Sarajevu.

„Osinjak“, „O ljudima i lasicama“, „Olovni osmesi“, „Magla“, „Rub horizonta“, „Egzistencijalna arheologija“ i „Tople boje“ su naslovi poglavlja čiju ubedljivu asocijativnu komponentu zasenjuje jedino njihov sadržaj, zaokružen efektnim poentama, koje predstavljaju jezgro svake od 32 priče pojedinačno, kao i zbirke u celini.

Posmatrane kao delovi lucidno sklopljenog crnohumornog mozaika, sve priče koje čine narativnu strukturu ove knjige fokusirane su ka traženju odgovora na jedno do suštinskih pitanja, koje, kako autor navodi, najčešće izostaje, kako u društvenom dijalogu, tako i u unutrašnjem monologu modernog pojedinca – kaže u svojoj recenziji Aleksandra Horvat.

Program i razgovor sa autorom je vodio gost večeri Stevan Stančević, reditelj i scenarista.

Zoran Bar potpisuje knjige

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*