Preminula još dva pacijenta pozitivna na Covid-19 sa teritorije naše opštine

Dvojica naših sugrađana kod kojih je 23. aprila potvrđeno prisustvo Covida-19, preminula su u Kliničkom centru Vojvodine. U pitanju su pacijenti sa teritorije opštine Bela Crkva, stari 62 i 71 godinu.

Pacijenti su primljeni na bolničko lečenje u Opštu bolnicu Vršac kao negativni na korona virus. Ponovnim testiranjem dobijeni su nalazi koji su pokazali pozitivan rezultat na prisustvo korona virusa, što, prema rečima struke, znači da je poslednji nalaz presudan za kriterijume definicije slučaja. Nakon toga, pacijenti su bili prebačeni u Klinički centar Vojvodine.

Prema protokolu predviđenom za infekciju virusom Covid-19, čak i u slučaju da je kod pacijenta prvi test bio pozitivan a naknadni kontrolni test pokazao negativan nalaz, zbog predostrožnosti članovi domaćinsta imaju obaveznu samoizolaciju, kao i svi rizični kontakti.

Prema pisanju portala evrsac, rusko-srpske jedinice ABHO juče su dezinfikovale Opštu bolnicu u Vršcu, koja je samo jedan od 31 objekta koliko su dezinfikovli u poslednja 24 časa. Istovremeno, vojni lekari iz Rusije su zajedno sa srpskim kolegama obavili vizitu pacijenata, a zatim dali preporuke za reorganizaciju prijemnih odeljenja i lečenja pacijenata. Preporuke ruskih specijalista podrazumevaju podelu ustanove na bezbednosne zone, kako bi se eliminisali kontakti osoblja iz „opasnog“ sektora sa ostalima.

Još jednom pozivamo sve naše sugrađane da se pridržavaju propisanih mera struke i Vlade Republike Srbije, jer jedino tako možemo sprečiti širenje korona virusa i na taj način da sačuvamo svoje zdravlje i zdravlje naših najbližih. Nosite masku i rukavice, održavajte socijalnu distancu i sprovodite preporučene higijensko-dezinfekcione mere.

Posebno je važno poštovanje svih mere koje su usmerene ka zaštiti naših najstarijih sugrađana, kako bi prvenstveno njih zaštitili od infekcije i oboljevanja od Covida-19.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*