Radovi u Dupljaji za dobrobit meštana – poručuje lokalna samouprava

Usce Radovi

Na osnovu naloga lokalne samouprave opštine Bela Crkva, Vodoprivredno društvo „Ušće“ proteklih dana sprovelo je niz radova u naseljenom mestu Dupljaja.

„Naša mehanizacija najpre je radila na uređenju seoskog fudbalskog terena. Teškim tarupom uklonjena je drvenasta vegetacija na terenu, urađeno je proširenje i krčenje pristupnog puta do fudbalskog stadiona. Uklonjena je i vegetacije za izradu parkinga na stadionu. Na ulazu u naseljeno mesto, pored asfaltnog puta u dužini od 350 metara uklonili smo rastinje i urađeno je tarupiranje vegetacije na odvodnom kanalu iz sela. Proširen je i atarski put za prolaz teške poljoprivredne mehanizacije u dužini od 450 metara“ – rekla je direktor Vodoprivrednog društva „Ušće“ Renata Nišavić.

Radovi na uređenju fudbalskog stadiona značajni su prvenstveno za FK „Banat“ iz Dupljaje, jer će utakmice u okviru prvenstva Druge južnobanatske lige „Istok“ moći da igraju na domaćem terenu.

„Naš fudbalski klub poslednje dve godine zbog neadekvatnih uslova nije mogao da utakmice, kada je domaćin, igra na svom terenu. Uz pomoć lokalne samouprave opštine Bela Crkva, obezbeđeni su golovi, u ranijem periodu urađena je rasveta i dovedena električna energija do stadiona, što je sada stvorilo ulove da se utakmice odigravaju na domaćem terenu“ – rekao je Miloš Milenković, predsednik Saveta MZ Dupljaja.

Radovi na uređenju atarskog puta značajni su poljoprivrednim proizvođačima da lakše stignu do svojih njiva, a i sam ulaz u selo dobio je lepši izgled.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*