Šahistkinja Varvara Veljković treća na državnom prvenstvu

Varvara Veljković, članica  Šah kluba „Bela Crkva“ sjajnom i borbenom igrom zauzela je 3. mesto  na 15. Kadetskom festivalu u šahu.

Takmičenje  je održano u prelepom ambijentu hotela „Putnik“ u Novom Sadu u periodu od 27.aprila do 3.maja u organizaciji Šahovskog saveza Srbije.

Iako tek osma po rejtingu, Varvara je u zadnjem kolu imala šansu da pobedom postane prvak Srbije. Osvajanje trećeg mesta na državnom prvenstvu uz titulu kadetske prvakinje Vojvodine je najveći uspeh u bogatoj 90. godišnjoj istoriji Šah kluba „Bela Crkva“.

Varvarin raskošni talenat i potencijal je prepoznat i nastupaće osim za svoj matični klub u Južnobanatskoj ligi i za šahovski klub iz Paraćina. Uz drugoplasiranu takmičarku sa festivala Anastasiju Grozdanović igraće u Prvoj ženskoj ligi centralne Srbije.

„Osim izuzetnog dara za kombinatoriku, beskompromiskog stila i ogromne želje za pobedom Varvaru krase i ljudski kvaliteti svojstveni pravih šampiona. Saosećajnost i empatiju poseduju oni najveći. Šah klub „Bela Crkva“ i ja lično učinićemo sve da se popne na šahovski Olimp . U svojoj višedeceniskoj šahovskoj karijer nisam video niti  imao priliku da radim sa većim talentom. Zajedno 8 godina otkrivamo lepote ove divne igre i nije mi žao ni jednog trenutka provedenih sa njom. Velika mi je čast i zadovoljstvo što  sam imao priliku da je upoznam i prenesem joj delić šahovske magije.“ – rekao je Stevan Grozdić predsednik šah kluba i Varvarin trener.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*