Savremeno vatrogasno vozilo stiglo u Belu Crkvu (VIDEO)

Novo vozilo vatrogasci Bela Crkva

Vatrogasno-spasilačko odeljenje u Beloj Crkvi Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije dobilo je moderno terensko vozilo za gašenje požara. Ovo vozilo znatno je brže od standardnih vatrogasnih kamiona i može efikasno da lokalizuju požar i na teško pristupačnim terenima, što je presudno za hitno reagovanje.

„Vozilo je namenjeno za gašenje šumskih požara i svih požara na otvorenom, koji su najviše i zastupljeni na teritoriji opštine Bela Crkva. Radi se o terenskom vozilu marke Isuzu, koje će pomoći da se mnogo brže i lakše ugase svi požari koji se pojave na ovoj teritoriji“ – rekao je Predrag Aničić, zamenik komandira Vatrogasno-spasilačkog bataljona Pančevo.

Za pripadnike vatrogasno-spasilačkih jedinica na Vračevgajskom jezeru sprovodi se i obuka timova za spasavanje i rad na vodi.

„Trenutno se na obuci nalazi petnaest pripadnika iz vatrogasnih jedinica iz Pančeva, Sremske Mitrovice i Kikinde, uz četiri instruktora koji sprovode obuku. Osnovni cilj sektora za vanredne situacija jeste da se naši vatrogasci-spasioci obuče i za reagovanje u vanrednim događajima izazvanim elementarnim nepogodama, za pomoć našim sugrađanima ukoliko dođe do poplava, izlivanja reka ili pucanja brana. Obuka traje pet dana i nakon toga polaznici postaju članovi specijalističkih jedinica za rad i spasavanje na vodi“ – kaže Milorad Spasojević, načelnik odeljenja u Upravi za vatrogasne i spasilačke poslove i civilnu zaštitu Sektora za vanredne situacije MUP-a Republike Srbije.

obuka spasavanje na vodi

Vatrogasno-spasilačko odeljenje u Beloj Crkvi nakon dužeg vremena dobilo je novo vozilo, a u ime lokalne samouprave i građana, Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije zahvalila se predsednica opštine Violeta Simić.

„Ovo vozilo, zbog svojih dimenzija, pogodno je za naše uže ulice, kao i za gašenje požara na otvorenom. Drago mi je što je i naše Vračevgajsko jezero izabrano za obuku na vodi i što će u vatrogasnim jedinicama postojati i specijalistički timovi za spasavanje na vodi koji su obuku prošli baš u Beloj Crkvi“ – istakla je Simić.

Nakon ove obuke, odeljenje za vanredne situacije u Pančevu imaće oformljen svoj tim za spasavanje i rad na vodi, koji će pokrivati teritoriju južnobanatskog okruga.

obuka spasavanje bela crkva

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*