Svečana Svetosavska akademija u Centru za kulturu (VIDEO)

Svetosavska akademija

Svečana Svetosavska akademija održana je u sali Centra za kulturu, pod pokroviteljstvom opštine Bela Crkva.

Izvođenjem državne i svetosavske himne, u prisustvu predstavnika sveštenstva, lokalne samouprave, zaposlenih u obrazovno-vaspitnim ustanovama, učenika, roditelja i prijatelja, počela je svečana Svetosavska akademija. Gradski hor „Bella Musica“ nastupio je pod dirigentskom palicom Danijele Jokanović.

Povodom obeležavanja školske slave, dana Svetog Save, predsednik opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević na svečanoj akademiji nagradio je platnim karticama u iznosu od 5000 dinara učenike osnovnih i srednjih škola sa teritorije naše opštine koji su postigli zapažene rezulatate na okružnim, pokrajinskim i republičkim takmičenjima. Nacionalni savet češke nacionalne manjine nagradio je učenike kompletima školskog pribora. Predsednik opštine Bela Crkva istakao je da je proslava školske slave idelana prilika da se učenici nagrade, kao podstrek za dalje obrazovanje i napredovanje.

Ove godine domaćin Svetosavske akademije bila je osnovna škola „Mihail Sadoveanu“ iz Grebenca, čiji su učenici izveli program posvećen Svetom Savi, utemeljivaču srpske pravoslavne crkve i školstva.

Predesednik opštine Darko Bogosavljević najavio je  da će đaci generacija za prošlu školsku godini biti nagrađeni i pozvani na prigodnu svečanost prilikom obeležavanja Dana državnosti Republike Srbije. koju će organizovati lokalna samouprava opštine Bela Crkva.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*