U Beloj Crkvi održana godišnja skupština Evropske mažoret asocijacije (VIDEO)

Skupstina EMA Bela Crkva

Opština Bela Crkva i KUD „Belocrkvanske mažoretkinje“ bili su domaćini redovne godišnje skupštine Evropske mažoret asocijacije.

Belocrkvanske mažoretkinje svojim nastupima i rezultatima godinama unazad pišu istoriju mažoret plesa u Srbiji. Za kratko vreme, uz redovne treninge i upornost, postale su aktuelne državne šampionke, a i na evropskim prvenstvima osvojile su zlatne medalje. Prošle godine je, zahvaljujući njima, u Srbiji održano 20. jubilarno Evropsko prvenstvo, po rečima mnogih – jedno od najboljih organizovanih do sada.

„Bio sam u Beloj Crkvi već dva puta ranije, mislim da je ovo veoma lep gradić, svi su veoma ljubazni i gostoljubivi. Belocrkvanske mažoretkinje su tokom proteklih par godina veoma mnogo napredovale i nadam se da će ovako i nastaviti. Tokom ove Generalne skupštine, mi ćemo se truditi da poboljšamo organizaciju naše asocijacije, da budemo još bolji, zbog svih naših mažoretkinja. Tako obično uvek i donosimo odluke, da budu u interesu svih nas, i mažoretkinja i asocijacije“ – rekao je Mihaj Kiš, predsednik Evropske mažoret asocijacije.

U prijatnoj i radnoj atmosferi doneta je odluka da se ove godine Evropsko prvenstvo u mažoret plesu održi u Hrvatskoj, u mestu Velika Gorica od 3. do 6. septembra.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*