Turistička organizacija opštine Kovin obeležila 10 godina postojanja

turisticka-organizacija-opstine-kovin-obelezila-10-godina-rada

Turistička organizacija opštine Kovin je prigodnom svečanošću u petak obeležila 10 godina postojanja. Obeležavanju jubileja, pored predstavnika lokalne samouprave, prisustvovali su i predstavnici dugogodišnjih saradnika i partnera Turističke organizacije opštine Kovin.

Violeta Ocokoljić, član Opštinskog veća zadužena za turizam, zahvalila se prisutnima što su došli u velikom broju da obeleže ovaj jubilej, i naglasila da je Opština Kovin prepoznala turističke potencijale cele naše opštine, kao i važnost turizma za razvoj lokalne samouprave.

„U tom cilju Opština iz godine u godinu izdvaja sve veća sredstva, i sve češe se javlja kao inicijator započinjanja turističkih projekata. Ove godine smo dobili blizu 5 miliona dinara za kompletnu rekonstrukciju izgradnje auto-kampa na Šljunkari, izdvojili smo 10 miliona dinara za kompletnu rekonstrukciju makete Dunava na Starom gradu, očekujemo oko 7 miliona dinara za kupovinu dve šajke, a ono oko čega se ne odustaje je izgradnja sportsko-turističkog kompleksa na Šljunkari. Za ovaj ogroman projekat, u narednoj godini biće izdvojeno preko 70 miliona dinara“ – rekla je Ocokoljić.

U svom obraćanju prisutnima, v.d. direktora Turističke organizacije opštine Kovin, Petar Stamenović, posebno se zahvalio Turističkoj organizaciji Vojvodine i Srbije na odličnoj saradnji, što je, uz sinergiju sa svim ostalim partnerima, rezultiralo da se o turizmu u Kovinu priča veoma pozitivno. Stamenović se potom osvrnuo na aktivnosti koje su realizovane u proteklom periodu. On je, između ostalog, napomenuo seminare koji su održani u cilju obuke i edukacije kadrova u turizmu, a potom i naveo projekte koji su realizovani i koji su u toku. Uz očekivanje da će smeštajni kapaciteti, uz dalje aktivnosti i promociju turističkih proizvoda, u narednom periodu biti popunjeni u većem obimu, v.d. direktora Turističke organizacije je dodao i da je došlo i do proširenja delatnosti u turizmu otvaranjem dva Info centra, u Skorenovcu i Deliblatu.

On je najavio da će, pored pontona, na Dunavcu biti obogaćen sadržaj, s obzirom da se nalazi u blizini dunavske biciklističke rute Eurovelo 6. U svom obraćanju, Stamenović se osvrnuo i na promociju turističkih potencijala koja je realizovana u prethodnom periodu, i podsetio na nove turističke proizvode koji su osmišljeni. Takođe, spomenut je i veliki broj manifestacija, koje predstavljaju sjajnu priliku da se popune smeštajni kapaciteti.

Petar Stamenović je na kraju izneo i planove Turističke organizacije za narednu godinu, a potom su podeljene i zahvalnice svim saradnicima Turističke organizacije u proteklom periodu.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*