U Belocrkvanskoj gimnaziji i ekonomskoj školi održana tribina posvećena osobama sa autizmom

Povodom obeležavanja Evropskog dana osoba sa autizmom, Belocrkvanska gimnazija i ekonomska škola u saradnji sa Savezom udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom i FASPER-om Univerziteta u Beogradu, u svečanoj sali uz poštovanje svih epidemioloških mera, organizovala je otvorenu tribinu „MOZAIK – gradimo bolju budućnost sa osobama sa autizmom“.

Tribinu je otvorila direktorka škole Zorka Turtureja koja se zahvalila predavačima na saradnji, edukaciji i odvojenom vremenu za našu decu, porodice i nastavni kadar.

Uz izuzetno predavanje prof. dr Nenada Glumbića i predsednice Saveza Vesne Petrović, ujedno i majke sina sa autizmom, učesnici stručnog skupa mogli su da steknu znanja o srednjoškolskom obrazovanju i vaspitanju osoba sa autizmom, adolescenciji, kriznim situacijama, oblicima i metodama rada, senzitivnosti i samom položaju i značaju uloge roditelja, prosvetnog radnika, socijalnog radnika i same zajednice.

„Hvala Belocrkvanskoj gimnaziji na lepom prijemu, zainteresovanosti za temu i želji da nastavimo uspešnu saradnju. Od srca se zahvaljujemo učesnicima stručnog skupa, koji odlaze sa saznanjem da autizam nije samo težak problem. Osobe sa autizmom su dobri ljudi, njima je potrebna pažnja i podrška da uče, vole, uzvrate nečije poverenje mnogostruko više, izgrade samopouzdanje, rade, žive, potpuno kao deo svoje uže i šire porodice, drugara, komšiluka i svojih sugrađana“ – rekla je predsednica Saveza udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom Vesna Petrović.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*