Uređenje katoličkog groblja u Beloj Crkvi (VIDEO)

Katolicko groblje uredjenje

JKP „Belocrkvanski komunalac“ otpočelo je akciju čišćenja i uređenja Katoličkog groblja u Beloj Crkvi.

„Iskoristili smo ove lepe i sunčane dane i uz angažovanje naših ljudskih i tehničkih kapaciteta, rešavamo višegodišnji problem na katoličkom groblju u Beloj Crkvi. Problem je u ovom neaktivnom delu gde nema potomaka i gde se ne plaća održavnje. Ono što bih napomenuo jeste činjenica da katoličko groblje zahvata površinu od 4 hektara, a ovom prilikom zahvalio bih se i vodoprivrednom preduzeću „Ušće“ iz Bele Crkve čiji radnici zajedno sa našim rade na uklanjanju rastinja i čiščenju groblja. U narednom periodu potrudićemo se da groblje ne izgleda više kao što je to ranije bio slučaj, imajući u vidu i njegov veliki istorijski značaj“ – rekao je Šiman Irović ispred JKP „Belocrkvanski komunalac“.

Aurel Marila, građevinski inženjer u penziji, ističe značaj ovih radova, jer veći deo katoličkog groblja predstavlja našu istoriju, pošto su tu sahranjeni ljudi koji su učestovali u osnivanju Bele Crkve kao savremenog evropskog grada.

Javno komunalno preduzeće „Belocrkvanski komunalac“ svake jeseni ulepša Gradski park novim cvećem u rundelama. Radnici Komunalnog preduzeća posadili su viole i u parku na Trgu ruskih kadeta, a na građane apeluju da sačuvaju cveće i prirodu oko sebe, jer je ona ta koja krasi naše okruženje.

Gradski park uredjenje

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*