U Beloj Crkvi obeležen 1. decembar „Svetski dan borbe protiv AIDS-a“

Crveni krst Bela Crkva je i ove godine na “Svetski dan borbe protiv AIDS-a” organizovao predavanje za učenike “Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole” i Tehničke škole “Sava Munćan”.

U organizovanju obeležavanja ovoga dana su se uključili tradicionalni partneri: Učenički parlamenti obe naše srednje škole, Crveni krst Bela Crkva i Patronažna služba belocrkvanskog Doma zdravlja.

“Naša glavna ciljna grupa, kojoj uvek posvećujemo najveću pažnju je srednjoškolska omladina u naše dve srednje škole. Predavanje u “Belocrkvanskoj gimnaziji i ekonomskoj školi” održali su ga dr Stefan Grozdić i sekretar Crvenog krsta Bela Crkva Vladimir Radonjić. U polusatnom predavanju dr Stefan Grozdić je objasnio kakva je ovo bolest, kako se prenosi, kako se leči, koja je terapija, kako se testira, kako se štiti od AIDS-a i još mnogo toga, što je interesovalo naše učenike.Takođe, na ovim predavanjima skrenuli smo posebnu pažnju i na ostale zarazne bolesti prenosive polnim putem, a naročito na Hepatitis “B” i Hepatitis “C”, koje se prenose kao i SIDA, a koje su mnogo češće u našoj populaciji.” kaže Vladimir Radonjić.

Predavanje je danas održano i u Tehničkoj školi “Sava Munćan” sa početkom, a govorili su patronažna sestra Doma zdravlja Gordana Nikolić i sekretar Crvenog krsta Bela Crkva Vladimir Radonjić.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*