U opštini Bela Crkva započela akcija sadnje drveća (VIDEO)

posumljavanje Bela Crkva

Opština Bela Crkva dobila je donaciju Ministarstva zaštite životne sredine u vidu sadnica drveća. Akcija sadnje drveća sprovedena je na Gradskom stadionu, a u njoj su učestvovali i predsednik opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević, predsednik Skupštine opštine Bela Crkva Marjan Aleksić i članovi uprave FK „BAK“.

„U dogovoru sa Upravom FK „BAK“ i JP „Belocrkvanska jezera“ doneli smo odluku da se deo sadnica posadi ovde, na Gradskom stadionu, a deo u okolini Vračevgajskog jezera, pored biciklističke staze i uz obalu jezera“ – rekao je predsednik opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević.

Celu ovu akciju ulepšali su najmlađi članovi FK „BAK“ kao i njihovi drugari i drugarice iz škole.

„Mi se zahvaljujemo lokalnoj samoupravi opštine Bela Crkva i Ministarstvu životne sredine na sadnicama drveća koje će svakako ulepšati ceo ambijent Gradskog stadiona, prvenstveno zbog naših pionira, dečaka i devojčica, a i zbog publike koja dolazi na utakmice“ – istakao je Miloš Maksimović, član Uprave FK „BAK“.

Deca su pomno slušala i priču o tome kako se proizvode sadnice drveća, kako se drvo neguje kada se zasadi, a došla su i na ideju da sadnicama jasena koje su sami posadili uz pomoć onih malo strarijih, daju imena kao što su Jasna, Jasmina, Jovan… i na taj način znaju koje je njihovo drvo koje će negovati i čuvati narednih godina.

Akcija sadnje drveća na Gradskom stadionu je samo prva u nizu akcija u opštini Bela Crkva koje za cilj imaju postizanje veće pošumljenosti, proširenje zelenih oaza i unapređenje životne sredine.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*