U Tehničkoj škola „Sava Munćan“ sprovedeno prvo pilotiranje državne mature

drzavna matura pilot 1

Tehnička škola „Sava Munćan“ iz Bele Crkve je jedna od srednjih škola iz cele Srbije koja je uključena je u program prvog pilotiranja državne mature. Protekle nedelje od 28. do 31. oktobra učenici jednog odeljenja trećeg razreda, obrazovnog profila Mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje, radili su testove iz srpskog jezika i književnosti, matematike i stručni test iz oblasti mašinstva.

Po završetku svakog testa, učenici su popunjavali anketni listić, u kome su odgovarali na pitanja vezana za mišljenje o težini zadataka, načinu sprovođenja i slično.

Tokom sva tri dana, u Tehničkoj školi su bili i spoljni savetnici Ministarstva prosvete Danijela Jovanović i Zoran Кiš, koji su imali zadatak da isprate sprovođenje procedura predviđenih uputstvima za sprovođenje državne mature, i da posle svakog dana proslede izveštaj nadležnoj školskoj upravi.

„Utisci predstavnika Minstarstva kao i naši utisci su pozitivni. Uspešno smo organizovali ovo testiranje, ispoštovali smo kompletnu proceduru, što su i konstrolori konstatovali u svojim izveštajima. Učenici su takođe ispoštovali procedure i bili su za pohvalu. Rezultate ispita i trenutan nivo znanja, koji u ovom trenutku nije ni bio predmet testiranja, saznaćemo krajem novembra, kada nam od organizatora projekta stigne izveštaj“ – rekao je direktor Tehničke škole „Sava Munćan“ Željko Stamenković.

Želim da se zahvalim svim kolegama i učenicima koji su uzeli učešće u organizaciji ovog projekta, jer nam je ovo još jedno iskustvo koje će nam koristiti kada se ovaj način polaganja maturskog ispita bude primenjivao u praksi, dodao je Stamenković.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*