U toku su radovi na izgradnji sportske sale u Beloj Crkvi (VIDEO)

radovi na izgradnji sportske sale

U dvorištu Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ u toku su radovi na izgradnji sportske sale, koja će pre svega značiti aktivnim sportistima, jer će dobiti adekvatno mesto za treniranje, na koje čekaju više decenija. Nova sala omogućiće i održavanje utakmica višeg ranga.

Uporedo se radi i na rekonstrukciji postojeće male sale, koja je izgrađena 1963. godine i od tada u nju nije ulagano.

Gradilište je obišao predsednik opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević.

„Ovo su jako vredni i obimni radovi. Nova sportska sala imaće tribine sa 350 sedišta i ispunjavaće uslove za održavanje sportskih takmičenja. Do sada na teritoriji opštine Bela Crkva nismo imali takav tip sportske sale i naši klubovi morali su da odlaze u druga mesta na takmičenja, kada nam vremenski uslovi nisu dozvoljavali organizaciju takmičenja na otvorenim terenima. Rekonstrukcija male sale podrazumeva zamenu izolacije, novi krov, novu stolariju a biće izgrađene nove svlačionice kao i tuš kabine. Nakon toga, na kraju radova, uradiće se i parterno uređenje dvorišta“ – rekao je predsednik opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević.

Nova sportska sala značiće kako za nastavu fizičkog vaspitanja, tako i za razvoj školskog sporta, a posebno će značiti i sportskim klubovima, kojih u Beloj Crkvi ima nešto više od trideset.

Projekat je vredan 234 miliona dinara i biće završen, kako je najavljeno, za godinu dana.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*