U Vršcu održana tribina o prevenciji nasilja nad ženama

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ u Gradskoj kući u Vršcu organizovano je predavanje na ovu temu.

Učesnici tribine bili su predstavnici Policijske stanice Vršac – inspektorka Dragana Kantarević, Okružnog javnog tužilaštva – zamenica javnog tužioca Zorica Grujin, Centra za socijalni rad Vršac – voditelj slučaja Uroš Nedić i grada Vršca – članica Gradskog veća Tatjana Nikolić.

Oni su istovremeno i članovi  Multidisciplinarnog tima grada Vršac za prevenciju  i suzbijanje nasilja

Brojne sugrađane, predstavnike udruženja koja se bave ovom problematikom, predstavnike javnih i državnih institucija u gradu, u ime grada Vršca pozdravila je gradonačelnica Dragana Mitrović.

Gradonačelnica je ukazala na značaj međusobne saradnje svih nadležnih institucija, u cilju sprečavanja nasilja nad ženam i nad decom.

„Mi kao lokalna samouprava sarađujemo sa brojim udruženjima čiji su članovi ujedinjeno oko ovog cilja. I u narednom periodu, kao i do sada, podržavaćemo njihov rad i aktivnosti, a podršku ćemo dati i  programima nevladinih organizacija (NVO) u našoj sredini“ – rekla je, između ostalog, gradonačelnica Mitrović.

Vršac je jedan od gradova u Vojvodini u kojima je tokom 2017. godine, u okviru projekta „Zaustavi, zaštiti, pomozi“ Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, pri zdravstvenim ustanovama osnovan i Centar za žrtve seksualnog nasilja.

„U narednom periodu Grad će javnosti predstaviti i novootvoreni Centar za žrtve seksualnog nasilja u okviru ovog projekta, koji je sa radom počeo 1. septembra u Opštoj bolnici Vršac“ – rekla je članica Gradskog veća Tatjana Nikolić.

Centar  za žrtve seksualnog nasilja pruža usluge ženama i devojkama od 15 godina, pa naviše.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*