Uručeni računari korisnicima vršačkog Gerontološkog centra

gerontoloski centar vrsac racunari

Gerontološki centar Vršac, jedan je od gerontoloških centara u Srbiji kome je u okviru velike društveno odgovorne akcije pod nazivom „Mesec solidarnosti sa starim licima“ donirano 10 računara.

Akciju „Mesec solidarnosti sa starim licima“ u oktobru je pokrenula Vojvođanska banka, u okviru koje će do kraja godine gerontološkim centrima u 12 gradova u Srbiji biti donirano ukupno 190 računara.

Vojvođanska banka kao društveno odgovorna kompanija, tradicionalno poklanja računare zdravstvenim, obrazovnim i drugim ustanovama.

„Opremanje gerontoloških centara važan je deo ove akcije, jer pomaže i starijim osobama da se uključe u digitalnu transformaciju i tome olakšaju svoji svakodnevnicu. Nove tehnologije nam donose komfor. Omogućavaju nam da jednim „klikom“ obavljamo poslove za koje smo nekada morali da čekamo u redovima i pred šalterima. Pomažu nam da se informišemo i povezuju nas sa najbližima“ – rekao je direktor filijale Vojvođanske banke u Vršcu, Aleksandar Ivanović.

gerontoloski centar donacija vojvođanska banka

U ime korisnika kojima je namanjena donacija, zahvalila se v.d. direktorka Gerontološkog centra Vršac, Anđelija Kručičanin.

„U našoj ustanovi vlada veliko interesovanje za novim tehnologijama, i svi donirani računari biće smešteni u zajedničkoj prostoriji i dostupni svim korisnicima. Jedna od ideja je i da u nekom narednom periodu, osim „Skajp kutka“ koji postoji u našem centru, formiramo i internet kafe“ – rekla je v.d. direktorka Anđelija Kručičanin.

„Grad Vršac je ovde da bi pozdravio ovu donaciju, i iskreno se nadamo da će i ostale kompanije koje posluju u našem gradu, pokazati društvenu odgovornost prema sredini u kojoj rade“ – rekla je članica Gradskog veća Tatjana Nikolić.

Osim u Vršcu, donacija je namanjena centrima u Beogradu, Kragujevcu, Knjaževcu, Šapcu, Kikindi, Leskovcu, Surdulici, Novom Sadu, Novom Pazaru, Apatinu i Nišu.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*