Uspešna treking sezona za Planinarsko društvo „Karpati“ iz Bele Crkve

PD Karpati 2022

Planinarsko društvo „Karpati“ iz Bele Crkve učestvovalo je u svih sedam kola Vojvođanske treking lige i na četiri kola Treking lige Srbije. Od toga, samo dva kola su bila bez medalja.

Najviše uspeha imali su juniori, Sofija Perišić i Mihajlo Rašković, sa po četiri medalje – jednom zlatnom, dve srebrne i jednom bronzanom, odnosno, dve zlatne, i po jednom srebrnom i bronzanom.

PD Karpati medalje

Zapaženi rezultat u veteranskoj kategoriji zabeležile su i Snežana Bužek sa dve srebrne medalje, koja je u ukupnom plasmanu, u konkurenciji 299 dama, zauzela 12. mesto, kao i Smiljana Jovanović sa jednom bronzanom medaljom.

PD Karpati medalje 2

U ekipnom plasmanu, Planinarsko društvo „Karpati“ je zauzelo 8. mesto u konkurenciji 48 klubova.

Takmičenje u planinarskom trekingu je spoj trke i hoda, ali i uživanja u prirodi, po različitim terenima, različitih dužina staza (od 12 do 45 km), na kojima postoje kontrolne tačke gde su učesnici obavezni da evidentiraju svoj prolazak, pečatom ili perforacijom u učesničkoj knjižici. Različiti teži planinski i lakši ravničarski tereni, ali i vremenski uslovi u dobroj meri utiču i na uspešnost.

Sledeća sezona Vojvođanske trekking lige počinje već 14. januara 2023. godine, povratkom Šidskog novogodišnjeg maratona u kalendar lige.

Karpati treking liga

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*