Vršački Dom zdravlja dobio tri nova sanitetska vozila

saniteti dom zdravlja vrsac

Vršački Dom zdravlja i Služba Hitne medicinske pomoći, u svom voznom parku imaju tri nova sanitetska vozila, namenjena prevozu pacijenata.

Reč je o savremenim sanitetskim vozilima, opremljenim neophodim medicinskim aparatima, a njihovu nabavku finansirao je Grad Vršac sredstvima samodoprinosa građana. Vrednost ove investicije je oko 16 miliona i 600 hiljada dinara. Tim povodom gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović i članica Gradskog veća Tatjana Nikolić posetile  su vršački Dom zdravlja.

„Grad je prepoznao važnost nabavke sanitetskih vozila koja su neophodna za efikasno zbrinjavanje pacijenata, zbog čega smo sredstva samodoprinosa usmerili u tom cilju. Mi ćemo i ubuduće pratiti potrebe naših zdravstvenih ustanova, a time i pacijenata, i u skladu sa našim mogućnostima odgovoriti njihovim zahtevima kako bismo na taj način stvorili bolje uslove za lečenje naših sugrađana. To ćemo uraditi savesnim trošenjem novca građana Vršca, na konkretna rešenja kao što je i nabavka ovih vozila“ – rekla je Dragana Mitrović.

saniteti dom zdravlja vrsac gradonacelnica

Od ukupno prikupljenih sredstva samodprinosa tokom 2016. i 2017 godine u iznosu od 30 miliona i 808 hiljada dinara , Grad Vršac je prikliom javnih nabavki napravio uštedu u iznosu od oko 4 miliona dinara.

„Deo tih sredstava je opredeljen za sanaciju i adaptaciju ambulante u Uljmi, a drugi deo sredstava od nepunh 3 miliona biće prebačen za narednu godinu , i namenjen je nabavci opreme“ – kaže članica Gradskog veća Tatjana Nikolić.

Gradonačelica Dragana Mitrović, i članica Gradskog veća.Tatjana Nikolić prilokom posete Domu zdravlja Vršac obišle su i Službu Hitne medicinske pomoći i Savetovalište za trudnice u Dispanzeru za žene, gde će kako je najavljeno, uskoro početi sa radom Škola roditeljstva.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*