Za vikend Memorijalni turnir „Dragan Stanković“ u Beloj Crkvi

Fudbal Bela Crkva

Memorijalni turnir „Dragan Stanković“ u organizaciji fudbalskog kluba BAK odigraće se 23. i 24. jula na Gradskom stadionu u Beloj Crkvi.

Pored domaćina na turniru će učestvovati ekipe OFK „Vršac“, „Borac“ (Starčevo) i „Radnički“ (Kovin).

Predsednik Fudbalskog kluba „BAK“ Gojko Šupić kaže da je rukovodstvo kluba donelo odluku da se od ove godine organizuje Memorijalni turnir „Dragan Stanković“ u čast nekadašnjeg fudbalera BAK-a, kasnije sudije, delegata i uspešnog sportskog radnika. Stanković je bio predsednik Fudbalskog Saveza Opštine Bela Crkva kao i član Izvršnog odbora FSP Pančevo punih osam godina, kada je, posle teške bolesti, 2020. godine preminuo.

„Uprava kluba je donela odluku da se ne zaboravi lik i dela koje je Dragan Stanković za vreme svog života dao svom BAK-u i fudbalskom savezu Bela Crkva i u njegovu čast od ove godine ćemo organizovati memorijalni turnir pod njegovim imenom. Moram da napomenem da je Stanković bio ne samo dobar u sportskim okvirima, nego da je bio čovek koji je mnogima pomagao i ostavio dubok trag u fudbalskoj Vojvodini i većno će živeti u našim srcima“ – rekao je Šupić.

Prvog dana u subotu odigraće se mečevi polufinala BAK – Radnički (K) i OFK Vršac – Borac (St). U nedelju će se poražene ekipe boriti za treće mesto, a pobednici iz polufinala će se boriti za pobednički pehar koji je spremio domaćin turnira.

Turnir će imati i humanitarni karakter, na sredini tribina biće postavljene kutije za prikupljanje sredstava za lečenje malene Marine Veselinović iz Bele Crkve.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*