Književno veče Elene Stošić u Narodnoj biblioteci u Beloj Crkvi (VIDEO)

U prepunoj čitaonici Narodne biblioteke u Beloj Crkvi održano je književno veče Elene Stošić i predstavljanje četvrte zbirke pesama pod nazivom „Za sve ove godine“.

Elena Stošić je čitav svoj život posvetila radu sa decom. Vaspitačica u penziji, u toku svog radnog veka podsticala je maštu i kreativnost kod dece i paralelno sa njima stvarala a da toga nije ni bila svesna dok je na papirićima, marginama novina ili bloka za crtanje zapisivala stihove.

Moderator književne večeri bila je diplomirani filolog Danijela Jovanović, a gosti su bili profesor Zoran Šarbanović na klavijaturama i violinista Nikola Davidov.

Stihove iz zbirke, pored Elene Stošić, kazivala je profesor književnosti Danijela Stefanović, Radovan Stošić, Olgica Nešić i Vesna Bobić.

Zbrika pesama „Za sve ove godine“ pisana je u jednom dahu, inspirisana dešavanjima u trenutnom životu pesnikinje, kaže recezent Danijela Jovanović.

Na kraju zbirke pesema autor Elena Stošić je napisala: „Ma šta mi reče, mojih ruku delo. Da se ne zaboravi, nije se uzalud živelo“.

Sav prihod prikupljen od prodaje knjiga opredeljen je u humitarne svrhe.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*