Učenici Belocrkvanske gimnazije: Želja za znanjem vodi do uspeha (VIDEO)

Bela Crkva Gimnazija ucenici sa direktorom

Talentovani učenici Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole tokom letnjeg raspusta pohađali su lingvistički seminar u Naučno-obrazovnom kulturnom centru „Vuk Karadžić“ u Tršiću.

Gordana Lekić, direktor Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole, kaže da je nova školska godina počela u skladu sa smernicima Ministarstva prosvete.

„Potrudili smo se da naše nastavne i vannastavne aktivnosti uskladimo sa smernicama, profesori su bili kreativni, zainteresovani i vidljiv je timski rad. Bila sam u prilici da posetim časove učenika prvih razreda, proces prilagođavanja još uvek traje, ali mislim da će lepo uklopiti“ – rekla je Gordana Lekić.

Istakla je i značaj letnje škole lingvistike za belocrvanske gimnazijalce u cilju proširenja znanja i napredovanja u daljem školovanju.

„Učenici naše škole beleže velike uspehe na različitim takmičenjima, neki od njih odluče i da tokom leta produbljuju svoja znanja a tome upravo služi i ova letnja škola lingvistike u Tršiću. Učenici su veoma zainteresovani za srpski jezik i književnost, profesorka Mirjana Pančič Bužek piše preporuku za svakog učenika pojedinačno, tokom jula i avgusta pohađaju seminar i biraju oblast koja je njima bliska. Učenici pišu svoj istraživački rad i proces traje od Tršića do Filošolškog fakulteta u Beogradu gde učenici prezentuju svoj rad“ – dodala je Lekić.

Program radionica u Naučno obrazovnom kulturnom centru „Vuk Karadžić“ bio je raznovrstan i mogli su da izaberu koju će pohađati. Belocrkvanski gimnazijalci – Angelina Stanojlović, Uroš Kovačević, Kalina Ostojić, Mihaela Gavrilović i Anđela Bužek ističu iskustva i nova znanja koja su stekli tokom trajanja seminara, ali i druženje i neka nova prijateljstva.

Učenici Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole su primer kako želja za znanjem vodi do uspeha i postizanja zapaženih rezulatata tokom srednjoškolskih dana.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*