BELOCRKVANSKI KARNEVAL: juče dečji dan, danas Međunarodna karnevalska povorka

BC Karneval 2022 deca

Belocrkvanski karneval se od svih karnevala u Srbiji razlikuje po tome što je najstariji, sa tradicijom od skoro dva veka i predstavlja spoj mladosti, radosti i ljubavi.

Juče je bio dečji dan, a mališani su prikazali sve lepote Belocrkvanskog karnevala, uz obilje šarenih kostima, zanimljivih koreografija, iskrenih osmeha i radosti.

BC Karneval 2022 decija povorka

Na povorci su učestvovali vrtići Predškolske ustanove „Anđelka Đurić“ kao i osnovne škole sa teritorije opštine Bela Crkva. Mogli smo videti srećne bubice, iskrice, plave strele, vesele sladoledžije i još mnogo predivnih karnevalskih grupa. Za mis klincezu Belocrkvanskog karnevala proglašena je Anđela Munćan, a za mistera Aleks Dolinga.

Karneval BC izbor za klinca i klincezu

Večeras u 19 časova startuje Međunarodna karnevalska povorke, a publika će imati priliku da vidi eksponate, odnosno alegorijska kola, koja su simbol Belocrkvanskog karnevala još od 1828. godine.

Biće veliki broj karnevalskih grupa kako iz zemlje tako i iz inostranstva, veliki vatromet i koncert Ace Pejovića na bini u centru grada.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*