Fondacija „Humana srca“ ispunjava novogodišnje želje mališanima u Beloj Crkvi (VIDEO)

Projekat Pozeli zelju Bela Crkva naslovna

Dečje želje su uvek najiskrenije, a vođeni sloganom „Mala dela za velike osmehe“ Fondacija „Humana Srca“ započela je projekat „Poželi želju“ u Beloj Crkvi.

Cilj projekta je da se deci i mladima koji žive u slabije razvijenim opštinama Republike Srbije ispune novogodišnje želje. Projekat je planiran u opštinama Blace, Bela Crkva i Varvarin.

Prilikom otvaranja projekta „Poželi želju“ u Beloj Crkvi predstavnici Fondacije „Humana srca“ posetili su Dom za decu i omladinu „Vera Radivojević“ i omogućili korisnicima Doma da prvi upisu svoje novogodišnje želje i ubace ih u specijalno dizajniranu kućicu želja.

Svečano otvaranje projekta u Gradskom parku bilo je u okviru manifestacije „Kulturno leto“ uz nastupe Gradskog hora „Bella Musica“, KUD „Belocrkvanske mažoretkinje“ a polaznici „Škole Plus“ priredili su recital o novogodišnjim željama.

„Izuzetno mi je drago što Fondacija „Humana srca“ zajedno sa gospođom Biljanom Barošević i Marinom Toman realizuje ovaj projekat u Beloj Crkvi i što će naša deca dočekati 2023. godinu sa još jednom ispunjenom željom više. Nama kao lokalnoj samoupravi to puno znači, s obzirom da spadamo u red slabije razvijenih opština, znači za roditelje, a prvenstveno znači pažnja koju neko pokloni i znak da neko misli na nas“ – istakla je predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić.

Projekat Pozeli zelju Bela Crkva kucica zelja

Osnivač Fondacije Danijela Vasilijević veruje da će, uz pomoć privrednika i ljudi dobre volje, većinu želja mališana moći da ispune.

„Danas smo u Beloj Crkvi da otvorimo kućicu želja. Sva deca od prvog do osmog razreda osnove škole moći će da ubace svoje novogodišnje želje u narednih mesec dana, a mi ćemo se potruditi da ispunimo što veći broj želja. Potrudićemo se da ispunimo sve želje deci iz Doma „Vera Radivojević“, imajući u vidu da smo to uradili i u Blacu, pa da nam postane tradicija da ispunimo sve želje deci sa kojom smo otvarali projekat. Videćemo se u decembru mesecu u sve tri opštine sa poklonima i biće nam puno srce ako to bude veliki broj poklona i veliki broj uručenja. Pozvala bih što veći broj privrednika iz cele Srbije da nam se priključi, posebno bih volela da se uključe privrednici iz ove tri opštine, da prepoznaju značaj, koliko je važno da deca osete da se neko brine o njima i da smo tu za naše najmlađe“ – kaže osnivač i upravitelj Fondacije „Humana srca“ Danijela Vasilijević.

Projekat „Poželi želju“ je podržalo i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

„Mi smo tu da zajedno i timski ostavrimo sve njihove snove i ispunimo novogodišnje želje. Ponosna sam što sam deo tima koji se nesebično zalaže da se poboljša kvalitet života građana i mladih u nerazvijenim opštinama. Volela bih da se što više dece uključi, jer ćemo time ostvariti što više novogodišnjih i božićnih želja“ – kaže pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Biljana Barošević.

Kućica želja će u Gradskom parku u Beloj Crkvi biti postavljena narednih mesec dana, i svako dete osnovnoškolskog uzrasta će imati priliku da ubaci svoju novogodišnju želju.

Projekat Pozeli zelju Bela Crkva

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*