Kancelarija za romska pitanja opštine Bela Crkva i Škola fudbala „Inviktus“ potpisali protokol o saradnji

Koordinator za romska pitanja opštine Bela Crkva Miloš Stojanović potpisao je protokol o saradnji sa Školom fudbala „Inviktus“ u cilju uključivanja što većeg broja dece, pripadnika romske nacionalne zajednice u ovaj sportski klub.

Do saradnje je došlo na inicijativu Fudbalskog saveza opštine Bela Crkva, a svi mališani čiji su roditelji lošijeg materijalnog stanja moći će bez naplate članarine da pohađaju školu fudbala, koja broji preko stotinu dečaka i devojčica.

„Drago mi je što nam je Fudbalski savez opštine Bela Crkva izašao u susret, a naročito škola fudbala „Inviktus“ i što su omogućili mojim najmlađim sunarodnicima da potpuno besplatno zajedno sa svojim vršnjacima treniraju ovaj najpopularniji sport i da i na taj način od malena budu uključeni u lokalnu zajednicu“ – rekao je Miloš Stojanović, koordinator za romska pitanja opštine Bela Crkva.

Posvećenost i entuzijazam trenera Fudbalske škole „Inviktus“ doprineli su formiranju baze fudbalskih talenata sa područja opštine Bela Crkva, a ova porodica iz dana u dan postaje sve bogatija i sve uspešnija na brojnim takmičenjima.

„Mališani koji su nam se priključili, a koji su pripadnici romske nacionalne zajednice, su već na prvom treningu pokazali svoje oduševljenje našim načinom rada, posebno toplom porodičnom atmosferom koja vlada u našem klubu. Drago mi je što imamo sve više i više polaznika škole fudbala, jer se deca bave sportom, razvijaju zdrave navike i pozitivan takmičarski duh“ – rekao je Igor Radulov, trener i predsednik Fudbalske škole „Inviktus“.

Škola fudbala „Inviktus“ postoji nešto više od godinu dana, broji oko stotinu mališana koji redovno treniraju i nastupaju na turnirima širom Srbije, kao i u inostranstvu. Klub ima pionirsku i kadetsku takmičarsku selekciju.

Skola fudbala Invictus Bela Crkva

 

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*