„Škola plus“ iz Bele Crkve promoviše očinstvo kroz kreativne radionice

Nevladina organizacija „Škola plus“ iz Bele Crkve, u okviru programa „Otac je moj oslonac“ podržanom od strane Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova realizovala je stvaralačku radionicu za najmlađe u cilju isticanje značaja uloge oca u podizanju deteta.

Program pod nazivom „Otac je moj oslonac“ je koncipiran u skladu sa revidiranom strategijom za podsticanje rađanja, koju je usvojio Savet za populacionu politiku marta 2018. godine, kao i sa Strategijom socijalne zaštite opštine Bela Crkva.

„Prva radionica imala je za cilj da, kroz veoma interaktivnu multimedijalnu prezentaciju, afirmiše očev značaj i njegovo uključenje u socijalni proces edukacije dece. U toploj i pozitivnoj atmosferi, brojni očevi u prostorijama „Škole plus“ uživali su u promovisanju svoje energije i veštine bavljenja svojom decom u njihovom stvaralačkom radu. I ovoga puta smo uspeli da usmerimo pažnju na promenu stavova o roditeljstvu, da je uloga oca velika i da upravo on može majkama da olakša proces negovanja i vaspitavanja njihove dece. Pratimo sve nacionalne strategije, a ovoga puta dajemo veliki doprinos poboljšanju pronatalne politike u našoj lokalnoj sredini, što do sada nije zabeleženo“ – rekla je Jasmina Turturea, predsednica NVO „Škola plus“ Bela Crkva.

Poruke koje su preneli sa ove specifične radionice bile su veoma snažne i obećavajuće: Budite tate svojoj deci, budite podrška svojim suprugama i budite stub svoje porodice, a buduće tate treba da znaju koliko je lepo kada si nekome tata.

Skola Plus radionica ocinstvo

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*