Specijalna bolnica za plućne bolesti „Dr Budislav Babić“ od Pokrajine dobila 4,5 miliona dinara

Plucna bolnica Bela Crkva

Specijalnoj bolnici za plućne bolesti „Dr Budislav Babić“ u Beloj Crkvi, na osnovu učešće na konkursu za finansiranje Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, dedeljeno je više od 4,5 miliona dinara za nabavku opreme i održavanje objekta bolnice.

Direktor Specijalne bolnice za plućne bolesti „Dr Budislav Babić“ Budiša Juga zahvalio se Pokrajinskoj Vladi na kontiniuranoj podršci u cilju unapređenja kvaliteta zdravstvene zaštite ove ustanove.

„Za nabavku prateće opreme za bronhoskop dobili smo više od 834 hiljade dinara, što nam puno znači za lakšu i precizniju dijagnostiku plućnih bolesti. Nabavili smo i novu mašinu za pranje veša kapaciteta 25 kilograma, koja je koštala 1,6 miliona dinara. Za popravku krova na objektu bolnice utošili smo 510 hiljada dinara i ono što nam je bilo urgentno – za toplovodni kotao jačine 300 KW opredeljeno je 1,5 miliona dinara“ – rekao je Juga.

Sva opredeljena sredstva doprinose boljem i lakšem funkcionisanju bolnice u Beloj Crkvi kao boljoj zdravstvenoj zaštiti pacijenata ove ustanove.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*