PD „Karpati“ organizuje pešačku turu na Zagajička brda

Zagajicka brda pesacka tura

Planinarsko društvo „Karpati“ iz Bele Crkve organizuje akciju pod nazivom „Zagajička brda u čast Dana pobede“. Pešačka tura zakazana je za 11. novembar – Dan primirja u Prvom svetskom ratu i obuhvata odlazak do najvišeg vrha opštine Bela Crkva.

Prema planu akcije previđen je polazak iz Bele Crkve u 8.30 časova i iz Grebenca od Lovačkog doma oko 9.30 časova. Pored članova PD „Karpati“ akciji se mogu pridružiti i svi zainteresovani građani opštine Bela Crkva, s tim da je potrebno najaviti dolazak.

Zagajička brda nalaze ne na obodu Deliblatske peščare, a staza dužine 14 km vodi do piramidalnog stuba nalik obelisku, najvišeg vrha opštine Bela Crkva od 251 m. Ovaj stub je u davnim vremenima, kada je počelo pošumljavanje divlje i neukroćene Deliblatske peščare, služio geometrima za premer.

Čvrsta povezanost Zagajičkih brda i Planinarskog društva „Karpati“ ogleda se i u činjenici da se obelisk sa najvišeg vrha nalazi kao centralni motiv grba Društva.

Detaljnije informacije o ovoj akciji svi zainteresovani mogu naći na Facebook stranici Planinarskog društva „Karpati“ Bela Crkva.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*