Matica srpska donirala knjige Narodnoj biblioteci u Beloj Crkvi

Knjige Biblioteka

Biblioteka Matice srpske iz Novog Sada je Narodnoj biblioteci u Beloj Crkvi ove godine donirala 700 knjiga različite tematike koje će se, nakon obavezne obrade i inventarisanja, naći na policiama, dostupne za sve korisnike.

Ova donacija je ne samo gest dobre volje jedne novosadske institucije, već i dokaz dobre saradnje dve biblioteke.

Narodna biblioteka u Beloj Crkvi baštini fond sa oko 50.000 knjiga. Najveći deo ovog fonda je dostupan čitaocima za potrebe pozajmice, kako bi mogli da čitaju knjigu u privatnosti svog doma.

Sam bibliotečki fond se uvećava kupovinom sredstvima iz budžeta Opštine Bela Crkva, otkupom Ministarstva kulture i informsanja i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, ali i brojnim poklonima.

„Nabavka knjiga je definisana tako da se trudimo da uvek kupimo aktuelna izdanja koja traže naši čitaoci, dok otkupima od viših nivoa vlasti pokušavamo da dopunimo nedostajuće celine u fondovima, kao i nabavimo luksuznija i vredna izdanja. Pokloni pojedinaca su nam značajni, jer je to često prilika da se zamene neka dotrajala izdanja, dok su pokloni institucija od posebnog značaja. Tako smo ove godine na poklon od Biblioteke Matice srpske iz Novog Sada dobili 700 knjiga“ – kaže Igor Vokoun, direktor Narodne biblioteke u Beloj Crkvi.

Tokom avgusta meseca Narodnu biblioteku čeka postupak revizije svih bibliotečkih fondova kojim se utvrđuje realno stanje knjižnog fonda, te stoga podsećaju čitaoce da vrate knjige koje su možda zaboravili na policama i stočićima svojih kuća i stanova.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*