Muzika obeležila drugi dan Belocrkvanskog karnevala (VIDEO)

Tradicionalni godišnji koncert Gradskog hora „Bella musica“ održan je juče, na Svetski dan muzike, u sali Centra za kulturu. Koncert pod nazivom „Kada bi muzički instrumenti zapevali“ obeležio je drugi dan Belocrkvanskog karnevala, a članice gradskog hora i ovoga puta svojim nastupom oduševile su publiku.

Gost na koncertu bio je poznati tenor Nikola David, rođeni Belocrkvanin, koji nakon usvršavanja u Nemačkoj, nastupa u vodećim operskim kućama širom Evrope i violinist Nikola Davidov.

Publika je imala priliku da čuje instrumentalne kompozicije različitih aranžmana u vokalnom izvođenju hora „Bella Musica“ na čelu sa dirigenticom Danijelom Jokanović.

Muzičku pratnju dali su prof. Zoran Šarbanović – klavir, prof. Nenad Jokanović – harmonika, Miroslav Šarbanović – gitara i Željko Šarbanović – bubnjevi.

Puna sala Centra za kulturu pokazala je još jednom veliko interesovanje Belocrkvana i gostiju za dobru muziku i kvalitetno provedeno vreme.

U sali Istorijskog arhiva u Beloj Crkvi održana je promocija elektronske knjige „Belocrkvanski karnevali od 1911. do 2021. godine“.

Autor elektronske knjige je Božidar Žika Živanov, a knjiga predstavlja foto album o belocrkvanskim karnevalima.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*