Najnovije vesti u vezi Covida-19

covid-19 vesti

Još jedan naš sugrađanin star 46 godina izlečen je od Covida-19 i danas se vraća kući iz Banje Junaković u kojoj je bio smešten na lečenje.

Prema zaključku Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19, kriterijum za otpust pacijenta koji se leči od bolesti Covid-19 je kliničko izlečenje uz jedan negativni PCR brisa. Drugi kontrolni test pacijentu će biti uzet nakon obavezne kućne izolacije od 14 dana, od strane nadležnog doma zdravlja.

Dva pacijenta kod kojih je 23. aprila potvrđeno prisustvo zarazne bolesti Covid-19 izazvane virusom SAR-CoV-2, nalaze se na lečenju u Kliničkom centru Vojvodine.

Pacijentkinja koja je testirana u Beogradu je u opštem dobrom stanju i danas će se uraditi kontrolno uzorkovanje i testiranje.

Prema zvaničnim podacima sa sajta covid19.data.gov.rs na dan 24. aprila u Beloj Crkvi 41 osoba se nalazi u samoizolaciji.

Budite odgovorni prema sebi i drugima. Samo zajedno, uz poštovanje i pridržavanje svih mera Vlade Republike Srbije, možemo doprineti očuvanju našeg i tuđeg zdravlja, kao i uspešnoj borbi sa ovom pandemijom.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*